Praktikus konyhasziget megoldások az Admiral Studio tervezésében

egyedi konyhabútor tervezés

Írta: Karácsony Anikó

Mindenki vágyik egy szigetre … a konyhájában. Mert a konyhaszigetek jó tervezéssel megoldhatók kicsi és nagy konyhákban is. Persze a nagy alapterületű konyhákba egyszerűbb konyhaszigetet tervezni, de a kisebb lakásokhoz is terveztünk és gyártottunk praktikus megoldásokat.
A konyhaszigetek stílusos és praktikus elemei a konyhabútor összeállításoknak. Túl azon, hogy több tárolási lehetőséget biztosítanak, használhatjuk reggeliző, étkezőpultnak, kiválthatjuk egy konyhaszigettel a különálló étkezőasztalt.

A konyha a lakás szíve, központi rész az otthonunkban, ezt mindenki megtapasztalta már normál családi környezetben és baráti összejöveteleknél. Mert persze előbb vagy utóbb a társaság apraja- nagyja a konyhában köt ki. Tapasztalat, hogy a gyerekek is szeretik a konyhapulton írni a leckét, mert közel van a szülői segítség és  egy légtérben lenni Apával, Anyával azért nagyon klassz dolog, miközben készülnek a finom étkek. 

Akkor lássuk a konyhaszigeteket

A konyhasziget méretét az alaprajzi adottságok és a kapcsolódó terek méretei, berendezései határozzák meg. A konyhaszigetbe tervezhetünk főzőlapot sziget elszívóval, vagy főzőlappal egybeépített elszívóval, vagy mosogatóval. 

Ha ilyen funkciókkal ellátott konyhaszigetben gondolkodunk, a konyhabútortervezést nagyon időben kell elkezdenünk, hogy a padlóból jövő kiállások jó helyre kerüljenek. Az Admiral Studio a konyhabútortervek mellé az előzetes felmérés alapján elkészíti a kiállásiterveket, amiket a kivitelezővel egyeztetünk.

Érdemes a konyhaszigetnél mérettől függően 2 – 3 – 4 beülő részt tervezni munkalap túlnyúlással. Egy széknek min.70 cm szélességre van szüksége, ezt fontos figyelembe venni a tervezéskor. A papír
mindent elbír, a mérőszalag megadja a tutit. Elfér vagy nem fér el.

 

A konyhasziget és a szemben lévő konyhabútor elemek közötti legkisebb távolság 90 cm. Ha ennél nagyobb hely lesz a két bútorsor között, az szuper. A képeken a teljesség igénye nélkül mutatjuk be az általunk tervezett és gyártott konyhabútor és
konyhasziget megoldásokat.

A szigeteknél nagyon jól mutat, ha egy tömböt látunk, mint önálló egységet a konyhában. Ehhez nagyon jó anyaghasználat 
Technistone, Dekton, de ezt a tömbhatást érhetjük el normál munkalap lefutó oldalpanellel és a hátfallal. Olyan sok anyagból választhatunk már a tervezésnél és a kivitelezésnél, hogy biztosan megtaláljuk dizájnban, funkcióban és anyagválasztásban is a legjobb megoldást az új konyhádhoz.

Konyhabútor tervezés, gyártás, beépítés, beépíthető konyhagépek, Blanco mosogatók, csapok, szemetesek – mindezt egy helyen, az Admiral Studionál. 

Fontos megemlítenem, hogy a nálunk rendelt konyhabútort készre szerelve, működő gépekkel, bekötött mosogatóval és LED világítással
adjuk át. Megkímélünk attól, hogy költözés előtt még külön villanyszerelő és vízszerelő szakembert keress.

A konyhatervezéshez kérlek egyeztessünk időpontot a 061 270 9051 számon.

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W