Családi ház egyedi bútorok tervezés és gyártás

konyhabútor, nappali bútor

Írta: Karácsony Anikó,  fotók: Köhler Ágnes

A családiház bútorozásának tervezését időben, a belső kialakítás előtt elkezdtük. A megrendelőnk nem szeretett volna zsákbamacskát, konkrét elképzelése volt a leendő bútorozással kapcsolatban. A konyhabútor tervezésével kezdtük a közös munkát. A bemutatóteremben történtek az előzetes egyeztetések, ahol a hozott építészeti alaprajz alapján átbeszéltük részletesen a konyhabútor
összeállítást.

Nagy terület állt a rendelkezésünkre a konyhához és ezt igyekeztünk elegánsan és praktikusan kihasználni. Külön érdekessége volt a térnek, hogy a konyharész az étkezőhöz/nappalihoz képest magasabban helyezkedett el. Így született az ötlet, hogy a főzőlapot a nappali felé nyitott részre, mintegy félszigetbe terveztük. A nappali felől sikerült egy elegáns tálalóval, étkezőpulttal kapcsolódni.

A vevői elképzelés a férfiasabb, sötétebb színeket preferálta, ezt majd látjátok a konyhabútor összeállítás anyagválasztásában és az egyedi bútoroknál is.

A végleges konyhatervek jóváhagyás után:

A rendelkezésre álló tér adta az ötletet, hogy a sütő és a mikró „lebegjen”. Így nem kellett a rendelkezésre álló falszakaszt magas elemekkel beépíteni. A sütő és a mikró kényelmes magasságban van. Ez a része a konyhának a lebegő LED-es polcokkal hangulatos és tökéltes összhangot mutat a látszólag amerikai konyhás, de igazából különálló konyhában. A konyhasziget fölé készült egy egyedi mennyezeti furnérozott panel, ami keretet ad a konyhabútoregységnek.

Az anyagválasztás többlépcsős volt. Megvizsgáltunk több anyagot és elkészítettünk több árajánlatot a kiválasztott műszaki tartalomnak megfelelően. Fontos szempontnak tartjuk, hogy az árajánlat konkrétumokat tartalmazzon.

Ezalatt a konyhabútor konkrét műszaki tartalmát értjük, ami tartalmazza az alábbiakat:

 

 • korpusz anyaga kódszámmal
 • front anyaga kódszámmal, festett frontnál pontos színkód
 • fogantyúk pontos típusa, mennyisége
 • kivetőpántok, fiókvasalatok pontos típusa
 • konyhai vasalat gyártánya, típusa pl.: sarokelem Kesseböhmer LeMans
 • lábazat anyaga, magassága
 • felső elemek magassága, nyitási módja
 • beépíthető gépek, mosogató, csap, beépíthető szemetes típusa

Kizárólag ilyen részletes információk alapján lehet jól dönteni, mérlegre tenni a magasabb árat és a magasabb minőséget, a kedvezőbb árfekvésű, olcsóbb anyagokkal készült konyhabútor ajánlattal szemben.

Ebben az esetben is készült Egger laminált bútorlappal és munkalappal árajánlat, és készült furnérozott, festett frontokkal és Neolith munkalappal és hátfallal is ajánlat. A gépeknél és a mosogatónál egyértelmű volt a döntés az elején: Bosch serie 8 gépek és Blanco termékek kerülnek beépítésre, mert a megbízható minőség fontos szempont volt a megrendelő
részéről is. Amikor a házban a kivitelezés elérte a helyszíni felméréshez szükséges állapotot: aljzatbeton, vakolt falak, elektromos és vízkiállás, akkor végeztük el a helyszíni felmérést, ami a gyártmánytervek biztos alapjául szolgál.

Ha mindezek sorban, egymás után, lépésről-lépésre történnek, a beépítéskor sem éri a kollégáinkat
meglepetés és a végeredmény is tökéletes lesz.

A kiválasztott anyagok a családi ház konyhájában:

 • frontok : amerikai diófurnér és festett MDF
 • korpusz: Egger dió laminált
 • munkalap és hátfal : Neolith kerámia
 • amros felsőprofil
 • alsó elemeken Gola profil
 • gépek : Bosch mosogató, csap, beépített szemetes Blanco
 • felső elembe mart LED daylight

A szakszerű konyhabútortervezés és részletes árajánlat biztosítja számodra a tökéletes végeredményt, az ellenőrizhető műszaki tartalmat ( azt kaptad amit bemutattunk és a ami a szerződésben le van írva az ajánlatban, szerződésben).

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W