Tervezhetem-e a sütőt a hűtő mellé?

Új konyhám lesz!

Gyakran találkozunk ezzel a kérdéssel különböző csoportokban:.építhető a hűtő és a hűtő egymás mellé. A kérdésre a válasz: IGEN, de azért vannak szabályok, amiket érdemes figyelembe venni a konyhabútor tervezésnél.

Alapvetően a beépíthető és a szabadonálló hűtők mellé is tervezhető a sütő, nem fogja melegíteni/hűteni egyik készülék a másikat. A konyhagépek komoly szigeteléssel készülnek, a gyártók már régóta számolnak a konyhatrendekkel, ahol magas elemekbe lehet beépíteni a hűtőketsütőt, mikrót, gőzpárolót, kávéfőzőt. Legegyszerűbben erről a Bosch bemutatóteremben tudsz meggyőződni, ahol a járvány előtt rendszeresen voltak bemutatófőzések, így a készülékeket működés közben mutatták be az érdeklődőknek. Most is bemehettek a Bosch – Neff bemutatóterembe, előzetes regisztrációval. Időpontot itt kérhetsz:

Milyen megoldások lehetnek a hűtő és a sütő elhelyezésére a konyhabútorban?

  • Szabadonálló hűtő , mellette toronyelemben a beépített sütő/mikró

Ebben az esetben a hűtő és a sütő között van 18 mm vastag bútorlap ( korpusz) plusz minimum 1 – 1,5 cm hézag a bútortest és a hűtő között. A sütők hátra/előre adják le a hőt, a hűtő oldala nem melegszik.

  • Beépített hűtő és a beépített sütő/mikró egymás melletti toronyelembe kerülnek. Ebben az esetben a hűtős elemnek és a sütős elemnek is van 18 – 18 mm vastag korpusza, ami nem engedi az egyébként jól szigetelt készülékek oldalirányú melegedését.

Sütő és hűtő egymás mellett – Admirál Studio

Beépített hűtő, sütő, mikrosütő – Admirál Studio

Most akkor jöjjön a hogyan nem javasoljuk a hűtő mellé a sütőt/főzőlapot példa. Az alábbi konyhatervben ( saját terv) a társasházi lakásban az alaprajz és a kiállások ( elektromos, víz) adottak voltak. Az építésztervező így tervezte a konyhát, a félsziget nélkül. A tulajdonos a kiállások áthelyezésére már nem akart költeni. A burkolás és a kiállások miatt szükségszerűen ez a konyhabútor volt tervezhető az adott helyre.

Ez egy rossz koncepció, hiszen itt a szabadonálló hűtő mellé került a főzőlap. A sütő nem lett volna probléma – nem melegszik tőle a hűtő – viszont a főzőlap melegíti a hűtő oldalát, a feláramló gőz lecsapódik, az olaj felfröccsen a hűtő oldalára. A hűtő és a sütős elem közötti min.1 cm hézag állandóan koszos lesz. A nagyobb  edények füle beleütközhet a hűtőbe, kényelmetlen, akár balesetveszélyes is lehet.

Bízzátok szakemberre a konyhabútor tervezést. Ezernyi kérdés, lehetőség, probléma felmerülhet a konyhatervezés/ felmérés  során amire megnyugtató megoldást a szakember adhat.

Ilyen egy nem ideális tervezés

Beépített hűtő, sütő, mikrosütő – Admirál Studio

Beépített hűtő, sütő, mikrosütő – Admirál Studio

Időpontegyeztetésre hívd a 06 1 270 9051 számunkat.

Előtte gyere el az Admiral Studio bemutatótermébe és nézd meg élőben a munkáinkat, a kiállított konyhabútorokat, a Bosch és NEFF gépeket, a Blanco mosogatókat, csapokat és beépíthető szemeteseket. 


Konyhabútortervezés:
Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 –
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu
 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és 
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu