Miért kell a jó konyhához tervező ?

Miért érdemes időben elkezdeni a konyhatervezést?

A konyhák tervezési szempontból a legbonyolultabb részei a háznak/lakásnak. Érdemes akár az építésztervezővel közösen felkeresni a konyhastúdiót, hogy a lehető legjobb konyhabútor összeállítás valósuljon meg. Általában az építészterveken körülbelüli konyhaterv ( méretek)  szerepel, ami nem veszi figyelembe a konyhabútorgyártással kapcsolatos speciális méreteket. Ilyen a sarok fordulóknál lévő távtartó, a fal melletti un. passzelemek stb.

Akár kicsi a konyhánk akár nagy, a konyhabútorba helyezzük el a legtöbb beépíthető gépet. Ennek megfelelően az elektromos és vízkiállás, dugaljak helyét pontosan kell meghatároznunk, ami csak egy végleges konyhaterv birtokában lehetséges.

Ha elébe megyünk a problémának és kész konyhabútorterv birtokában készítettjük el a kiállásokat, nemcsak bosszúságtól, de felesleges kiadásoktól is megkíméljük magunkat – hiszen nem kell elkészült kiállásokat áthelyeztetnünk, ami több 10.000 Ft is lehet.

Mi a célja a konyhatervezőnek? Természetesen az, hogy a látvány mellett a legoptimálisabban kihasználja és összhangba hozza a konyhát kapcsolódó terekkel.

A konyhatervezés mindig közös munka a leendő tulajdonossal. Az ötletelés, az anyagok kiválasztása izgalmas feladat. Egy konyhastúdióban be tudjuk mutatni a választható belső vasalatokat, különböző felnyíló elemeket, fiókkiosztásokat. Miközben bemutatjuk a lehetséges megoldásokat, amiket itt ki is próbálhatnak a vevők, sok érdekes, praktikus tanácsot hallanak tőlünk, ami megkönnyíti a döntést.

A konyhatervezés során figyelembe vesszük a konyhatechnológiai sorrendet ( amit, ha meglévő kiállásokhoz kell igazodni, időnként kötelező felrúgni) és a háromszög módszert, aminek a lényege hogy 3 egységet a legrövidebb úton érjünk el. nem szerencsés például egy 5 méter hosszú falon egyenes konyhát tervezni, hiszen nem „futópálya” tervezés a cél. Ez kényelmetlen, nem praktikus, pedig egy jó nagy konyhát lehet betervezni egy ekkora falszakaszra.

Anyagok, frontok, munkalap és fogantyúk kiválasztása.Ebben is nagy segítség a tervező, hiszen sokat tud az adott anyagok tulajdonságairól, harmonikus, egymáshoz illő színeket tud ajánlani.

Időpontegyeztetésre hívd a
06 1 270 9051 számunkat.

Előtte gyere el az Admiral Studio bemutatótermébe és nézd meg élőben a munkáinkat, a kiállított konyhabútorokat, a Bosch és NEFF gépeket, a Blanco mosogatókat, csapokat és beépíthető szemeteseket. 


Konyhabútortervezés:
Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 –
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu
 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és 
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu

Az építészterven ennyit látni a konyhából

A konyhai háromszög

U alakú konyhaterv szigettel