Konyhabútor felmérés, egyeztetés a kivitelezővel

Megértő együttműködés

Írta: Karácsony Anikó

Miért kell a kivitelezésen dolgozó szakmáknak és a megrendelőnknek is együttműködni a konyhabútorok gyártás előtti felmérésénél?

Természetesen a tökéletes végeredmény miatt. Azért, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnie a megrendelőnek és kevesebb pénz dobjanak ki az ablakon.

A konyhabútoregyeztetés és tervezések után, még a szerződéskötés előtt kimegyünk a helyszínre. Ilyenkor ellenőrizzük a készültséget és elvégezzük a helyszíni felmérést, ami a konyhabútorgyártás elengedhetetlen feltétele.

Az épület/lakás készültsége azért fontos információ a részünkre, mert:

 • ha a konyhabútortervhez valamelyik kiállás nincs megfelelő helyen, azt jelezzük a Megrendelő és a kivitelező felé
 • ha nem a leendő konyhabútorhoz készültek a kiállások, akkor megnézzük hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani a csatlakozásokat, nem szeretünk plusz munkát és kiadást adni senkinek
 • egyeztetünk a kivitelezővel, hogy lehetséges-e áthelyezni a rossz helyen lévő kiállásokat
 • a Megrendelő megad egy költözési időt, most például a június végét kaptuk meg, amire el kell készülnie a festett, új konyhabútornak – Upssz!

Mit találtunk a helyszínen május 3. hetében?

 • aljzatkiegyenlítés nincs készen, ebből adódóan nem lehet rendes belmagasságot mérni
 • lesz gipszkarton álmennyezet, de az sincs kész, nem lehet bútormagasságot mérni a gyártásindításhoz
 • megrendelő és kivitelező javaslata, hogy majd a konyhabútorbeépítés után készíti a kivitelező az álmennyezetet – Még egyszer : Upssz!
 • régi épület, hasas falak, függőleges sincs sehol – ilyen van, tudjuk! De némi vakolással ezeket lehet korrigálni. Mert azt tudni kell, hogy a beépített bútorok minden kivitelezési hibát megmutatnak.
 • nincs festve, mikor lesz, nem tudni. Hogyan szárad ki a fal és a helyiség a szerelésig?

Mi történik azután, hogy leírjuk az észrevételeinket?

 • ha a kivitelező is azt szeretné, hogy a Megrendelő elégedett legyen, akkor elvégzi a javítást
 • ha nem csinálja meg a jelzett hiányokat és hibákat két dolog lehet: 
 1.  Nem tudjuk beépíteni a konyhabútort a megbeszélt időben. 
 2. Nem lesz szép a végeredmény, amit a megrendelő évekig néz majd és kifizetett egy csomó pénzt

A felmérés után a konyhabútor gyártásba kerül. Jelenleg a szerződésben vállalt határidők előtt elkészülünk a konyhabútorokkal, amit azt jelenti, hogy legalább 2- 3 héttel hamarabb tudnánk menni szerelni. 

Ilyenkor van olyan Megrendelőnk aki örül, mert minden elkészült a lakásban és a konyhabútor szereléshez szükséges készültséget találunk. Ilyen a burkolt padló, festett, száraz falak, kész elektromos és vízkiállások szerelvényezve. 

Hiszen a konyhabútorszerelésnél minden gépet csatlakoztatunk, a LED világítást bekötjük, mert működő konyhabútort adunk át a megrendelőink részére.

Amikor a konyhát érintő eszközökkel kapcsolatban külön utakon jár a Megrendelőnk és a kivitelező, születhetnek rossz döntések. Ilyen például a víztisztító. 

A kivitelezőt nem érdekli, hogy beépített szemetes kerül a mosogató alá, a Megrendelő elfelejti ezt és közösen megvesznek egy olyan víztisztítót, ami víztartályos, amit nem lehet beépíteni, hiszen ott van a szemetes. 

Ilyen olyankor fordul elő, amikor a konyhaegyeztetésnél kizárják a lehetőséget és saját beszerzési forrást vesznek igénybe.

Az élet minden területén fontos az együttműködés, a kérdések feltevése és a válaszok megadása. Nincs ez másképp a konyhabútorok kivitelezésénél sem. Mi nem adjuk fel 😊 . Próbálkozunk minden munkánknál megtalálni az utat és az együttműködést a Megrendelővel és a kivitelező szakemberekkel.

Van, ahol ez ragyogóan működik és a végeredmény tökéletes és mindenki jó érzéssel gondol a közös munkára. Van, ahol hiába igyekszünk, süket fülekre találunk. De hát gondolom minden szakmában van ilyen és olyan tapasztalata mindenkinek.

A bejegyzés tanulságként íródott. Érti, aki érti 😊 a jószándékot.

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W