Konyhabútor árajánlat

Hogyan kérj konyhabútorra árajánlatot!

Régóta szerettem volna írni erről a témáról. Hogyan kérj, vagy hogyan ne kérj árajánlatot konyhabútorra. Azt gondoltam megbántom az érdeklődőket és kioktatásnak veszik a bejegyzést, de eljött az idő, hogy muszáj írnom erről a témáról. Manapság szinte minden információhoz hozzájutunk a neten, a fészbukcsoportokban pedig szakemberek és lelkes amatőrök oktatják egymást ebben a témában (is).Nézzünk néhány példát, amivel rendszeresen találkozom a cégben és a fészbukcsoportokban. Először a kérések, utána a válaszaim. Tanácsot szeretnék adni, nem oktatni.

Konyhabútor árajánlatkérés 1. 

Új konyhám lesz. Árat kérek gépek nélkül. A konyhám 3 x 2 méter! Kb. Így képzeltem…

Ember legyen a talpán, aki erre árat mond. (Ne legyen kétséged, van aki mond!) Ennyi információ nem elég egy árajánlat elkészítéséhez.

Konyhabútor árajánlatkérés 2.

Ilyen lesz a konyhám, küldök egy tervet. Erre szeretnék árajánlatokat és gyártási határidőket kérni. Oké, hogy vannak méretek, de mellé nincs műszakitartalom. Milyen anyagokból készüljön az árajánlat?

Konyhabútor árajánlat 3. 

Az alábbi konyhabútor gyártásra kérek árajánlatot. Más tervező/asztalos által megtervezett, méretezett terveket kapunk. Pontos anyagkiírással. Ilyen megkeresésre, személyes találkozó nélkül nem szívesen adunk ajánlatot, mert általában csak összehasonlításra kell az ajánlat és nem fél óra beárazni egy komplett konyhabútort, a konkurencia sokat dolgozott vele, tiszteljük egymás munkáját.

Konyhabútor árajánlat 4. 

Szeretnék időpont kérni konyhabútor egyeztetésre. (Ez a szuper megoldás!) Hozom az alaprajzot és természetesen rászánom az időt a megbeszélésre. A személyes megbeszélés előrevetíti a közös munkát és egy kicsit meg is ismerjük egymást.

Ahhoz, hogy egy adott konyhabútor összeállításra ajánlatot kérj és azt össze is tudd hasonlítani más gyártó/konyhastúdió/asztalos árajánlatával, a műszaki tartalomnak egyeznie kell.

Mit tartalmaz a konyhabútor árajánlat? A kódszámokat/anyagtípusokat most csak fejből írom, nem konkrét konyáról beszélünk.

  • korpusz anyaga pl.: Egger U222ST9
  • Front anyag: pl.: H1344ST28, vagy fényes festett RAL1013 vagy natúr tölgyfurnér
  • Munkalap pl.: Egger F095ST87 38 mm vastag vagy Technistone 20 mm vastag kő stb.
  • Fogantyúk: pl.: szálcsiszolt GOLA profil vagy RD 627.10 szálcsiszolt
  • Felső elemek magassága, nyitási módja: pl.: 72 cm nyíló ajtó vagy 2 x 36 cm BLUM felnyíló
  • Fiók: mennyi fiók van az összeállításban? fékezős BLUM ? ( szerintem ez alap, de sokan gyártanak még görgős fiókkal konyhabútort, ami árban nagy különbséget jelent)
  • Szállítás, rakodás, beépítés költséget tartalmazza az ajánlat?

Ha az árajánlatkérések pontos műszaki tartalma egyező, akkor az almát az almával tudod összehasonlítani. És ezalapján rá tudsz kérdezni az árkülönbözetre miért olcsóbb, miért drágább?

Ha a fentieket mérlegeled érdemes még megnézni a megbízhatóságot, ajánlásokat, referenciákat kérni. Aztán dönts szimpátia alapján. A lényeg, hogy ne csalódj és azt kapd, amire szerződtél. A szerződés melléklete az elfogadott árajánlat, a részletes műszaki tartalom, természetesen mind a két fél részéről aláírva.

Így lesz lehetősége a megrendelőnek és a gyártónak vita nélkül, eredményes közös munkát végezni. A végredményt pedig valóban a közösen megtervezett konyhabútor lesz.

„Minden út konyhába vezet!”

Időpontegyeztetésre hívd a
06 1 270 9051 számunkat.

Előtte gyere el az Admiral Studio bemutatótermébe és nézd meg élőben a munkáinkat, a kiállított konyhabútorokat, a Bosch és NEFF gépeket, a Blanco mosogatókat, csapokat és beépíthető szemeteseket. 


Konyhabútortervezés:
Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 – Email: kapcsolat@admiralstudio.hu 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és 
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu