Hogyan segítheted jól a gyereked, ha új lakásba költözik

Segíteni a gyerekeink elindulását az életben, az nagyon jó dolog.

Írta: Karácsony Anikó

Sokszor jönnek hozzánk szülők a kirepülni készülő „fiókával” konyhabútort, gardróbot, nappali bútort terveztetni, rendelni. Mindig örülök, ha a gyerekek önálló életét a szülök segítik, ha lehetőségük van erre. Lakással, konyhabútorral, gépekkel, vagy csak úgy. A felnőtt gyerekek is hálásak ezért. Mégiscsak menőbb saját lakásban bulizni, saját lábra állni, elkezdeni az önálló életet, párkapcsolatot kialakítani.

Eddig minden esetben a két szülő a felnőtt gyerekkel jött hozzánk egyeztetni.

Előkerül az alaprajz, előkerül a csekklistánk és nekiindulunk egy hosszabb beszélgetésnek, hogy kiderüljön ki milyen konyhabútort, nappali bútort álmodott az új lakásba.

Sokszor jönnek hozzánk szülők a kirepülni készülő „fiókával” konyhabútort, gardróbot, nappali bútort terveztetni, rendelni. Mindig örülök, ha a gyerekek önálló életét a szülök segítik, ha lehetőségük van erre. Lakással, konyhabútorral, gépekkel, vagy csak úgy. 

A felnőtt gyerekek is hálásak ezért. Mégiscsak menőbb saját lakásban bulizni, saját lábra állni, elkezdeni az önálló életet, párkapcsolatot kialakítani.

Eddig minden esetben a két szülő a felnőtt gyerekkel jött hozzánk egyeztetni.

Előkerül az alaprajz, előkerül a csekklistánk és nekiindulunk egy hosszabb beszélgetésnek, hogy kiderüljön ki milyen konyhabútort, nappali bútort álmodott az új lakásba.

Mit gondoltok, általában ki válaszol a feltett kérdéseimre?

Hát persze hogy szülők, de közülük is a dominás fél. Az ifjonc össze van zavarodva. Szeretne határozott lenni, mert azt tanulta, hogy legyen céltudatos és határozott. De szeretne megfelelni a szülőknek, hiszen mégiscsak a szülők finanszírozzák az egész lakást és a konyhabútort is.
Szóval hamar kialakulnak az erőviszonyok és néha mind a négyen kezdjük rosszul érezni magunkat a bőrünkben a konyhabútor választásnál.

Nehéz kezelni a helyzetet minden félnek, de nem lehetetlen.  Ilyenkor szoktam újból feltenni a kérdést. Ki éli a mindennapokat ebben a lakásban?

Megkérem a szülőket – tisztelettel – hagyják, hagy mondja el a fiatal felnőtt gyermekük, hogy mit szeretne és majd szépen összesimítjuk a vágyakat a rendelkezésreálló összeggel.

Ha finanszírozzák a lakás/bútor beruházást, azt tegyék jószívvel, jó tanácsokkal, de ne akarják a saját ízlésükre formálni azt, amit nem Ők fognak napiszinten használni. Nem nekik kell ott jól érezniük magukat, hanem annak a gyereknek, aki már felnőtt lett. 

A legutóbbi ilyen egyeztetésnél az anyuka egy klasszikus stílusú, dió színű konyhabútort álmodott az új, másfélszobás kislakásba. A fiatal lány egy modern, fehér és szürke színű kombinációt álmodott magának, kicsi és praktikus elemekkel. Az Apuka nem szólt semmit. Egy óra eltelte után a fiatal lány feladta a küzdelmet. Azt mondta nem érdekli milyen lesz a konyhabútor, hiszen nem Ő fizeti.

Nagyon szomorú volt. Én is…

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W