Használd ki a sarkokat a konyhában

hogyan lesz praktikus a konyhabútor

Írta: Karácsony Anikó

A legtöbb konyhabútor összeállítás L vagy U alakú. Az ilyen kialakítású konyháknál egy vagy két sarkot érint a konyhabútor összeállítás. Ezeket a sarkokat vétek lenne parlagon hagyni a konyhabútor tervezésnél.
A régi konyháknál egy polc került beépítésre az alsó sarokelemekbe, de valljuk be, hogy azok ugyan rengetek mindent „elnyelnek” , de a használatuk kényelmetlen, nem praktikus. Főleg amiket az alsó polcra hátra tettünk, na az biztosan nem kerül elő, csak a következő nagytakarításkor. Nincs szem előtt, el is felejtettük mit tettünk oda és valószínű, hogy nincs rá nagy szükségünk.

Az új konyhabútoroknál már jobbnál jobb sarokvasalatokkal tudunk tervezni. Több gyártó termékéből, eltérő minőségű és árú kosarakat, kihúzható vasalatokat tervezhetünk az újkonyhánkhoz.

Mire figyeljünk a sarokvasalat kiválasztásakor

Az árakat és a minőséget itt nem részletezzük, az Admiral Studio gyártásában a Hafele, Kesseböhmer, Vauth Sagel, Strong vasalatokat használjuk. Ezek között természetesen van minőségben és árban különbség és ezt minden esetben egyeztetjük a Megrendelőnkkel.
Fontos tudni, ahogy a konyhai sarokelemek is különböző méretűek lehetnek, azok méretéhez kell igazítani a sarokvasalatokat. 

A sarokelem méretei: 102 , 107 ,112, 122 cm , és lehet jobbra vagy balranyíló. Ezek a tervezésnél és a gyártásnál fontos paraméterek. munkafelület között legyen legalább 90-100 cm távolság. Ez szükséges a kényelmes „forgolódáshoz”, ahhoz hogy ki tudd húzni a fiókokat és ki tudd nyitni a 60 cm széles nyílóajtót egy polcos elemnél.

Milyen, jól használható vasalat típusokat ajánlunk

Az ajánlás saját tapasztalatból és a visszatérő vevői beszámolók alapján készült.
Nálunk és a Megrendelőinknél is első helyen a LeMans sarokvasalat végzett. Kényelmesen használható, több méretben rendelhető, praktikusan lehet elrendezni az edényeket. Kapható több tálcával középmagas kamraszekrényhez is.

LeMans 2 szintes sarokvasalat

LeMans 4 szintes sarokvasalat

A Magic-Corner sarokvasalatokat leginkább szögletes edények,vagy egyforma méretű fűszertatók tárolására ajánljuk. 
A képen látható  Magic-Corner sarokvasalat négy egymásba csúszó tálcával kényelmesen hozzáférhető, nagy befogadó képesságű tárolásra ad lehetőséget.

A Kesseböhmer sarokvasalatok  90×90 centiméteres, vagy ettől nagyobb sarokelemekbe helyezhető félkör alakű kosárelemei
kényelmesen használhatók, de kevesebb edény pakolható rá, mint a LeMans vasalatra. A körkosár az ajtót benyomva, az ajtóval együtt körbefordul, kényelmesen hozzáférhetők az eszközök. Létezik ebből a típusból ajtóskivitel is. Itt is a telilapos kivitelt javasoljuk.

Milyen, jól használható vasalat típusokat ajánlunk

Mint gyakorló háziasszony, aki a konyhatakarítást és sajátkezűleg végzi, egyértelműen a telilapos sarokelemeket javaslom. Sokkal könnyebb és egyszerűbb a takarítása. Az olajos, zsíros lecsapódó pára remekül megtapad a rácsos felületen és nagyon nehéz rendesen letakarítani.

A konyhabútortervezésnél segítünk eldönteni, melyik vasalattal érdemes tervezni az összeállítást. Nem tervezhetünk például körvasalatot egy kisebb méretű konyhába. Az alapterület és a kiállások (ha már készen vannak és nem szeretnénk sok pénzért áthelyeztetni azokat) meghatározzák a beépítésre kerülő konyhai elemeket. A beépíthető gépeknek fix méretigényük van – sütő –
mosogatógép – mosogató – hűtő, amiket figyelembe kell venni a tervezésnél.

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W