Egyedi konyhabútortervezés - U alakú konyhabútor

egyedi konyhabútor tervezés

Írta: Karácsony Anikó

Ha U alakú konyhabútor összeállítást szeretnél, ajánlott felkeresni a tervezésben és a gyártásban felkészült Admiral Konyhastudio bemutatótermünket. Az U alakú konyhabútorok méretre történő megtervezése a rendelkezésre álló alapterületre bonyolultabb, mint első látásra gondolnád.
Praktikus, a sarkokat jól kihasználható konyhabútor összeállítás tervezésénél és gyártásánál léteznek olyan szakmai megoldások, amiket a nagyáruházak előregyártott elemeiből nem, vagy csak nagy kompromisszummal lehet megoldani. Kompromisszumot pedig egy új konyhabútornál minél kevesebbet érdemes magunkkal megkötni.

Mert egy új konyhabútor legyen:

  • jól használható, praktikus konyhabútor
  • szép, egyedi konyhabútorösszeállítás
  • egyedi megjelenésű konyhabútor

fotó: Home Designing

Mire figyelj az U alakú konyhabútor tervezésekor

Ha a konyhádnak három szomszédos fala van és egy bejárata, érdemes U alakú konyhabútort tervezni. U alakú konyhabútort nemcsak nagy alapterületre lehet tervezni, azonban figyelnünk kell arra, hogy a szemben lévő falakon lévő konyhabútorelemek és munkafelület között legyen legalább 90-100 cm távolság. Ez szükséges a kényelmes „forgolódáshoz”, ahhoz hogy ki tudd húzni a fiókokat és ki tudd nyitni a 60 cm széles nyílóajtót egy polcos elemnél.

Az U alakú konyháknál is fontos a konyhai háromszög betartása. Így lesz praktikus, komfortos a mindennapi használatban a konyhád. Folyamatok, amik meghatározzák a konyhatervezést (persze, ha a kiállások is ennek megfelelően készültek)

  • hűtő – munkafelület – mosogató – munkafelület – főzés – munkafelület és vissza a hűtőhöz
 

Fontos szempont, ha nagy alapterület áll rendelkezésre a konyha részére, hogy ne tervezzünk
„futópályát” a konyhabútorelemekből. Ha lemérnéd egyszer, hogy egy hétvégi ebéd elkészítése során hány lépést teszel meg a konyhádban, bizonyosan meglepődnél.

Ha van elég hely, gondolkodhatunk konyhasziget megoldásban is az U alakú elrendezésnél, ahol lehet reggelizni, kávézni, beszélgetni, esetleg kiváltva a külön étkezőasztalt.
Az U alakú konyháknál a rendelkezésre álló 2 db sarkot jó tervezéssel praktikusan ki lehet használni. Ehhez rendelkezésre állnak jobbnál – jobb sarokelembe való vasalatok. Előnye a kényelmes hozzáférés, a nagy belső tér. A sarokvasalatokból több gyártó, több típusából lehet választani.

fotó és tervezés: Admirál Studio

fotó és tervezés: Admirál Studio

Vannak gyengébb ( nem írok márkát!) és kiváló minőségű ( Blum, Kesseböhmer, Vauth – Sagel) sarokvasalatok.  A választást az előrelátás és a pénztárca határozza meg. Akár U alakú konyhabútort szeretnél, akár egyenes, vagy szigetes megoldást – az Admiral Studio szakembereivel ( tervező, gyártó, szerelőcsapat) csak jól jársz.

fotó: Arkle Bespoke

fotó és tervezés: Admirál Studio

fotó: Cosentino | Silestone

fotó: Kaboodle Kitchen

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W