egyedi konyhabútor - mit tervezhetünk a magas elemekbe

az egyedi konyhabútor torony elemeinek ideális kihasználása

Írta: Karácsony Anikó

Az egyedi konyhabútor előnye, hogy szinte bármilyen méretet, bármilyen konyhabútor öszeállítást tervezhetünk az adott alapterületre.
Az egyik jónevű asztalos kolléga megfogalmazása szerint: a nagyáruházak lapraszerelt konyhabútorai a zacskós instant levesek, az egyedi konyhabútorok pedig „A leves” a Szinbádból.
Nos, akkor nézzük, mit tervezhetünk az egyedi konyhabútorok magas elemeibe

Beépített hűtőszekrény

A beépíthető kombinált vagy normál hűtők több méretben kaphatók. Minden beépíthető hűtőnek az adott beépítési méretéhez kell gyártani a magas szekrényt, figyelve például a mélyhűtő ajtómagasságára. Érdemes itt megemlíteni, hogy az egységes vonalvezetés a fiókkiosztásoknál is igazodik a beépíthető hűtő frontkiosztásához.

Smeg RI96RSI – beépíthető hűtőszekrény, kihúzható fiókos fagyasztóval

Beépített sütő

Praktikus és kényelmes a beépíthető sütőt is toronyelembe tervezni, figyelve a sütő induló magasságára. Lehet a sütő alatt 36 cm vagy 48 magas fiók. Ebben az esetben a sütő magassága a munkalap magasság alatt indul. Ez főleg alacsony embereknél lényeges szempont, vagy abban az esetben, ha a sütő fölé beépíthető mikró kerül. 

Magas elembe nagyon jó szolgálatot tesz a Neff Slide & Hide becsúszóajtós sütője. Indulhat a sütő a munkalap magasságában, alatt 2 db 36 cm magas fiókkal, vagy egy 72 cm magas nyílóajtóval, ehhez a magassághoz nem ajánljuk a sütő fölé a mikró beépítését. A magas elembe tervezett beépíthető mikrónál minden esetben figyelni a mikró ajtajának nyitási irányára ( jobbra vagy balra nyíló). 

A lenyíló mikróajtó használata kényelmetlen, balesetveszélyes, főleg ha gyerekek is használják. Extra esetben beépíthetjük a sütő alá a mosogatógépet is, de a tervezés és a gyártás nagy odafigyelést igényel.

Neff Slide & Hide – becsúszóajtós sütő

Kamraszekrény

Ha több magas elem is elfér egymás mellett az új, egyedi konyhánkban javasoljuk a kamraszekrények betervezését is, hiszen rengeteg mindent be tudunk ide pakolni, ami egyszerűsíti a napi használatot.

A kamraszekrény lehet önálló belső fiókkal, vagy egyben kihúzható vasalattal. Az egyben kihúzható kamravasalatok közül a Kesseböhmer , Vauth Sagel, Blum fiókrendszerek legyenek az irányadók.

Az önálló belsőfiókok a kamraszekrényben kényelmesen használhatóak, felülről átlátni a benne tárolt fűszereket, olajokat, eszközöket. Ha fiókrendszerezőt is tervezünk az egyedi konyhánkhoz teljes lesz a kényelem.

Az egyedi konyhabútorunk több évtizedet fog szolgálni bennünket. Ezért érdemes a minőségi vasalatokat használni a konyhai fiókoknál és kamravasalatoknál. A hazai tapasztalat azt mutatja, hogy egy konyhabútort 15 – 20 évre terveznek a Megrendelők. Kivétel, ha változik az élethelyzet és új lakásba/ házba költöznek. 

De ebben az esetben is érvényes, hogy a jól megtervezett, igényes egyedi konyhabútor, minőségi anyagokból gyártva jobban eladhatóvá teszi a lakást vagy házat.

Az egyedi konyhabútor gyártáshoz megbízható gyártó kell. Aki megtervezi az egyedi konyhabútort, készít méretezett látványtervet, pontosan felmér, megadja az egyedi konyhabútor beépítéshez szükséges elektromos és gépészeti kiállások pozícióját. Van egy jól felszerelt, gépesített műhelye, amit meg tudsz nézni, rendelkezik ellenőrizhető referenciákkal. 

Korrekt szerződést és fizetési ütemeket ad, ami az esetleges vitáknál egyértelművé teszi a vállalásban szereplő műszaki tartalmat, határidőket és a fizetéseket.

Az egyedi konyhabútor gyártásnál fontosnak tartjuk, hogy egyben kezeljük az egyedi konyhabútor összeállítást: legyenek benne a kiválasztott gépek pontos típusai, a beépíthető Blanco mosogatóBlanco csapEvido Eco víztisztító típusa.

Az Admiral Studio fontosnak tatja, hogy működőképes konyhabútort adjunk át a vevőink részére, ezért az egyedi konyhabútor szerelés után szakszerűen elvégezzük a beépíthető gépek ( főzőlap) bekötését, a LED pultvilágítás, a mosogató, csap, viztisztító bekötését.

Konyhabútor és egyedi bútortervezés, gyártás és kivitelezés: Admiral Studio  

Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.   
Telefon: 06 1 270 9051
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu

 

Bemutatótermünk a  
Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és  
Elica páraelszívók 
egyik legjobb bemutatóterme.

Weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu/W