A Covid-19 járvány hatása a lakásfelújításra, konyhabútor gyártásra

Konyhabútor, konyhagépek, Blanco mosogatók árajánlat

Nem is gondoltuk volna egy évvel ezelőtt, hogy a Covid-19 járvány ennyire markánsan rányomja a bélyegét a munkánkra.

Az egy év alatt kétszer kényszerültünk home office-ba, nem tudtuk fogadni a vevőinket konyhastudiónkban. Elmaradtak a személyes konyhabútor tervezések, egyeztetések – hiszen az anyagokat, színeket nehézkes az online térben választani, mégiscsak élőben az igazi. Budai oldalon lévő bemutatótermünk címe: 1013 Budapest, Attila út 37.

Elindult az Otthonfelújítási támogatás, folytatódtak a megkezdett kivitelezési munkák, áprilistól érkeztek az eddigi és az új megrendelőink konyhabútor tervezésre, módosításra.

Mivel az általunk tervezett konyhabútorokat, gardróbokat, nappali és fürdőszobai bútorokat saját gyártásban készítjük, nagy rálátásunk van az alapanyagok árára és a várható beérkezésekre. Ezekről a beszállítóinktól folyamatosan kapjuk a tájékoztatást.

Először a beépíthető gépeknél szembesültünk a késésekkel, ami alapanyaghiányra volt visszavezethető és a Szuezi csatornában elakadt konténerhajó kiszabadítása is akadályozta a gyárba érkező alkatrészellátást. Azután érkeztek az áremelkedésről szóló tájékoztatások, amiket most is havonta frissítenek a beszállítók.

Késtek egyes Blanco mosogatók, csapok és beépíthető szemetesek.

Januárban érkeztek a hírek, hogy a Blum vasalatok beszerzése is akadozik, a fémiparban alapanyaghiány van. A bútorlapoknál, MDF lapoknál nem győzünk készletezni az üzemben. Idézet a Jaf-Holz tájékoztatásából:

„Az elmúlt hónapokban a feszült nyersanyag-helyzet miatt az összes faipari nyersanyagot gyártó vállalat folyamatosan emelkedő rönkárakkal szembesült, melynek legfőbb oka, hogy az évek óta nem látott kereslet-növekedést az erdészetek az alapanyag kitermelésével nem tudják követni. A kitermelést nehezítik a szélsőséges időjárási körülmények is, az extrém hóhelyzet, de a fabetegségek is nagy erdőterületeket érintenek. A túlkereslet a faipari termékekre nem csak Európában jelentkezik, hanem a pusztító erdőtüzek, valamint egyéb körülmények okozta építőipari fellendülés miatt az Egyesült Államokból is. Az egyre élénkülő kereskedelem nagymértékben hozzájárul az áremelkedéshez, még a legnagyobb feldolgozó üzemek is kezdik elérni a kapacitásaik határait, ennek folyományaként a szállítási idők jelentősen hosszabodnak. A faipari alaptermékeket gyártó cégek nagyon gyorsan továbbadják az árkorrekciókat, az áremelések átfutási idejét a minimumra csökkentik, a túlkereslet miatt jelenleg nincs ártárgyalási lehetőség.”

Fentieket figyelembevéve az ajánlataink érvényessége 15 nap. Ezt jelezzük a kiadott ajánlatokban. Nekünk sem kellemes ezzel szembesülni, de muszáj minden megrendelés/ szerződés aláírás előtt frissítenünk az ajánlatunkat.

A gyártási határidőt igyekszünk tartani és már a felmérés után berendelni minden anyagot az üzembe, hogy időben beérkezzen minden egy adott munkához.

 

Most még senkinek sem könnyű, de bízunk benne, hogy minél előbb visszaáll a  kiszámítható szállítási határidő és a beszerzési árak is stabilizálódnak.

Összeségében az áremelkedés nemcsak a élelmiszerekben, zöldség/gyümölcs, főznivalók áraiban érzékelhető, de a bútorok gyártásában, a gépek beszerzésében is. Ahol tudjuk tartani egyelőre a tavalyi árakat, az Blanco termékek.

A Blanco mosogatók, csapok még a 2020 évi árakon rendelhetőek a www.blancomania.hu webáruházban, egyelőre május 31-ig.

Konyhabútor tervezésre időpont foglalás szükséges. A konyhabútor tervezésről itt tájékozódhatsz.

Az Otthonteremtési támogatás igénybevételéhez korrekt szerződéssel rendelkezünk, amit néhány megrendelőnk már probléma nélkül igénybe vett.

Jelenleg augusztusra tudunk vállalni, szóval érdemes minél hamarabb elkezdeni a konyhabútor, gardrób, nappali bútorok tervezését. Az ajánlatkészítés kb. 2 hetet vesz igénybe. Minden árajánlat a konyhabútor egyeztetésen kiválasztott konkrét műszaki tartalomra és konyhatervre vonatkozik, árakat nem tippelünk. Így minden ellenőrizhető, nyomon követhető, ha bármi változik az összeállításban.

Időpontegyeztetésre hívd a
06 1 270 9051 számunkat.

Előtte gyere el az Admiral Studio bemutatótermébe és nézd meg élőben a munkáinkat, a kiállított konyhabútorokat, a Bosch és NEFF gépeket, a Blanco mosogatókat, csapokat és beépíthető szemeteseket. 

 

Konyhabútortervezés:
Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 –
Email: kapcsolat@admiralstudio.hu
 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és 
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink: 
https://admiralstudio.hu/tervezes/  https://blancomania.hu